Zelfstandig ondernemen betekent dat jij verantwoordelijk bent voor alles wat jij als bedrijf doet. Dat geldt voor de positieve dingen, maar helaas ook voor de negatieve dingen. In dit laatste geval is het daarom heel belangrijk dat je je goed laat verzekeren. Om die reden willen wij in dit artikel meer vertellen over de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Met deze verzekering kun je namelijk een hoop problemen voorkomen en daarbij kan het je ook meer werk opleveren. Klinkt dit tegenstrijdig? Lees dan snel door om te zien welke voordelen een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering jou kan opleveren.

 

Wat is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Voor de mensen die niet helemaal scherp meer voor ogen hebben wat een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is, leggen wij het graag nog een keertje uit. Met deze verzekering kun je de schade die jij onverhoopt veroorzaakt hebt bij de klant, op de juiste manier afhandelen. Deze schade kan van alles zijn. Denk bijvoorbeeld aan een timmerman die een ladder heeft laten slingeren waardoor de klant gevallen is en in het ziekenhuis geëindigd is. Het kan ook zijn dat je op je werk een dure computer van een bureau stoot. Allerlei kleine ongelukjes kunnen door deze verzekering vergoed worden. Daardoor voorkom je dat jijzelf in de financiële problemen komt. Dit is belangrijk want als ondernemer ben jij persoonlijk verantwoordelijk. Het is daarom sterk aan te raden om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten want de maandpremie is doorgaans laag terwijl de baten ervan juist heel hoog zijn. Kijk daarom vandaag nog even welke verzekeringsmaatschappij jou de beste deal kan aanbieden.

 

Ook beschermd tegen cybercriminaliteit

Een nieuw gevaar dat met name digitale ondernemers lopen, is dat zij te maken krijgen met een datalek. Dat kan funest zijn voor je bedrijf en het is daarom goed om te weten dat je ook tegen cybercrimes kunt laten verzekeren. Ook in dit geval biedt je bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering namelijk uitkomst. Je kunt, in het geval er via jouw site of systeem een datalek ontstaan is, de kosten dekken met behulp van je verzekering. Zo weet je zeker dat jij je niet zelf in de schulden hoeft te steken om alle schade af te handelen. Zeker voor de kleine ondernemers is een goede verzekering daarom heel belangrijk. Sluit daarom altijd een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zzp af omdat je op deze manier heel veel problemen kunt voorkomen. Dat alles terwijl het maar een kleine moeite is om een goede polis af te sluiten. Kijk daarom snel even op de site van een van de betere verzekeringsmaatschappijen.

 

Goede verzekeringen leveren meer klanten op

Het klinkt je misschien vreemd in de oren, maar een goede verzekering levert meer klanten op. Klanten willen namelijk ook geen risico’s lopen en daarom zullen zij het zeker waarderen wanneer je hen laat weten dat je over goede verzekeringen beschikt. Ook kun je nu je uurtarief omhoog gooien. Op die manier kun je de kosten van je verzekering gewoon doorberekenen. Je klant zal begrijpen dat je dit doet. Eigenlijk is er dus geen reden om niet vandaag nog een goede bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.